Hvad er McGuire-tilgangen?

At overvinde stammen er en langsigtet proces, der kræver konstant coaching og support, som vores program giver den enkelte deltager.
McGuire-Programmet har en holistisk tilgang til stammen. Programmet handler ikke kun om en ny taleteknik, men også om vores oplevelse af stammen, kommunikation med andre mennesker og hvordan vi relaterer til mennesker samt verden omkring os. På kurserne lærer man at skifte de gamle mønstre ud, hvilket tager tid og derfor er der øget vægt på coaching og support.

Hvad er McGuire-tilgangen?2019-03-17T15:10:57+00:00

Er McGuire-programmet en kur mod stammen?

Nej. Efter de fire dages kursus skal der dagligt arbejdes med at vedligeholde den nye taleteknik samt vores nye talemønstre.
Rigtig mange kursister som har været på et McGuire-kursus har overvundet deres stammen, og i dag lever de et liv, hvor de ikke frygter at skulle stamme, da de har fået kontrol over den.

Er McGuire-programmet en kur mod stammen?2019-03-11T20:11:54+00:00

Hvordan får man succes med McGuire-programmet?

Man skal ville arbejde med sin stammen og sine tankemønstre intensivt i fire dage. Derudover skal man også bruge tid på at vedligeholde sin nye taleteknik, når man kommer hjem fra kurset.
Hvis man er positiv og åben overfor programmet, vil det kun blive en succes for den enkelte.

Hvordan får man succes med McGuire-programmet?2019-03-11T20:13:30+00:00

Får man noget støtte når man kommer hjem fra et McGuire-kursus?

Ja. Efter et gennemført kursus får den nye kursist en primærtræner. En primærtræner har selv arbejdet intensivt med sin egen stammen og været på flere McGuire-kurser. Ydermere er personen uddannet indenfor programmet. En primærtræner fungerer som en støtte for den nye kursist og der opfordres til, at de to dagligt eller ugentligt har kontakt.
Derudover findes der støttegrupper i både København og i Jylland. Her mødes gamle og nye kursister med jævne mellemrum, for at træne teknik, snakke om hvordan det går samt udfordre hinanden med oplæg, telefonopkald mm.
Derudover kan man komme på ligeså mange opfølgende McGuire-kurser overalt i verden, som man har lyst til.

Får man noget støtte når man kommer hjem fra et McGuire-kursus?2019-03-11T20:18:24+00:00

Hvordan foregår et McGuire-kursus?

Et McGuire-kursus i Skandinavien strækker sig over fire dage; fra torsdag til søndag. I løbet de fire dage skal en ny taleteknik og et nyt tale- og tankemønster indlæres fra bunden.
Derudover undervises der i, hvad der sker både psykisk og fysisk, når man stammer.
I løbet af et McGuire-kursus bliver man også udfordret ift. præsentationer, telefonopkald, højtlæsning mm. Dog bliver ingen tvunget til at gøre noget, som de ikke har lyst til.

Selvom dagene er lange på et McGuire-kursus, så er der indbygget pauser på 10 min. hver time. Pauserne er naturligvis længere, når der skal spises frokost og aftensmad.

Hvordan foregår et McGuire-kursus?2019-03-11T20:21:08+00:00

Hvor mange deltagere er der på et McGuire-kursus?

Der er typisk mellem 5 og 20 nye deltagere.
Derudover er der mellem 40-50 gamle deltagere, som kommer igen for at arbejde med deres taleteknik samt for at hjælpe og støtte de nye kursister.

Hvor mange deltagere er der på et McGuire-kursus?2019-03-11T20:24:10+00:00

Har McGuire-programmet et godt forhold til stammeforeninger?

Ja. Mange McGuire-medlemmer er aktive ud over McGuire-programmet, som frivillige i andre selvhjælpsorganisationer for folk, der stammer.  For eksempel kan nævnes:

McGuire-programmet forsøger også aktivt at fremme offentlig og faglig bevidsthed om stammen.

Har McGuire-programmet et godt forhold til stammeforeninger?2019-03-17T13:37:23+00:00

Hvad synes talepædagoger om McGuire-programmet?

Fra begyndelsen har vi engageret os positivt med det faglige samfund, lyttet til deres synspunkter og input, og samarbejdet for at forbedre udsigterne for folk, der stammer.

Mange talepædagoger har deltaget i vores intensive kurser (som fluen på væggen) og foreslået ændringer, der har forbedret aspekter af McGuire-programmet.

Andre har forsøgt at lære af vores tilgang til stammen, og har henvist folk der stammer til os.

Selvom vi altid har været åbne overfor, at fagfolk, som arbejder med stammen (talepædagoger / logopæder , psykologer osv.) kan deltage gratis som observertør på vores kurser , har erfaringerne vist os, at McGuire-teknikkerne ikke bør undervises af disse observatører af følgende grunde:

  • De fysiske teknikker vi bruger, er en del af en helhed, herunder mentale strategier og ubegrænset støtte, som kun McGuire-programmet kan levere.
  • Disse teknikker og fremgangsmåder kræver intensive kurser for at være effektive.
  • Hvis en del af teknikkerne undervises forkert, eller uden den nødvendige intensitet og dermed ikke giver en sussesoplevelse, er vores erfaring, at man som en der stammen vil miste motivationen for nogensinde at prøve sådanne teknikker / tilgange igen.
Hvad synes talepædagoger om McGuire-programmet?2019-03-17T14:09:46+00:00

Hvilke kvalifikationer har I?

Vi er ikke uddannede talepædagoger / logopæder.

I vores team af coaches indenfor McGuire-programmet, er en lang række faguddannelser repræsenteret. Blandt andet er nogle af vores coaches uddannet som: talepædagoger / logopæder, læger, psykologer mv., og vi trækker ofte på deres ekspertise.

Vi i McGuire-programmet, betragter vores personlige erfaringer med egen stammen og vores indre ønske om at hjælpe ligesindede, som den væsentligste kvalifikation vi har.

McGuire-programmet udvikles løbende af vores interne team, som konstant observerer og arbejder med mange slags stammen. Derudover  rådfører vi os også med fagfolk og lærer af andre kilder, i en stræben på konstant at forbedre effektiviteten af det vi lærer fra os..

Hvilke kvalifikationer har I?2019-03-17T14:31:50+00:00

Hvorfor er jeres mål veltalenhed og ikke flydende tale?

Mange mennesker, der stammer – nok de fleste – går ind til en ‘stamme-behandling’, med ønsket om at få en flydende tale. Efter mange års negative erfaringer med talen, er dette selvfølgeligt forståeligt.

Det er imidlertid et paradoks, at har man kun som mål at blive helt flydende / ‘normalt’ talende, kan det være et selvdestruktivt mål.

Det er meget mere produktivt at starte med selv-accept. Lære at acceptere os selv fuldt ud i rollen som folk, der stammer, kan være udfordrende, men det er et afgørende skridt ud af den ukontrollerede stammen.

Ved at tage fokus væk fra ønsket om at opnå flydende tale som det primære mål, opnås flydende tale interessant nok ofte som et biprodukt.

Vi stræber efter veltalenhed, fordi vi ønsker, at du tager ære i og stoler på din rolle som en god taler.

Faktisk er mange af vores medlemmer rundt om i verden involveret i offentlige talerorganisationer som Toastmasters.

 

Hvorfor er jeres mål veltalenhed og ikke flydende tale?2019-03-17T15:08:58+00:00
Go to Top